clock menu more-arrow no yes

Filed under:

A First Look at Bjarke Ingels' Public Square for Battersea

New, 1 comment

Early last month, word circulated that Danish starchitect Bjarke Ingels would be designing a public square for London's $12.6B Battersea Power Station redevelopment, and now, the first renderings of his proposal have arrived. Called Malaysia Square, Ingels' design tips a hat to the Malaysian developer behind the entire project and is teeming with inspiration from the Southeast Asian country's landscape and geology.

The "two-level urban canyon" will form an important link between the pedestrianized Electric Boulevard, a residential and retail hub designed by Frank Gehry and Norman Foster, and a historic landmark to be reworked by Wilkinson Eyre. The project, Ingels' first in the United Kingdom, will feature a series of bridges and stairways optimized for "human flows", as well as an amphitheater marked by a five-petalled fountain, a reference to Malaysia's national flower, the hibiscus. Take a look:

· Bjarke Ingels' public square for Battersea Power Station unveiled [Dezeen]
· All Bjarke Ingels Group coverage [Curbed National]
· All Battersea Power Station coverage [Curbed National]
· All Rendering Reveals posts [Curbed National]