clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Remodeled Taiwan Row House Relies on Sunroom for Light

This cramped three-story house in Taiwan was once as dark as a bat cave, with an interior wall on the first level living space blocking sunlight from traversing the home. So when charged with redoing the whole place, Taiwanese architecture firm House Design started by knocking down that wall (as seen in the first image below). The result is an open corridor of living, dining, and kitchen space that's about as airy as it can get for a dwelling sandwiched between two others. But to bring more light into the house in the first place, the architects had to turn a neglected terrace into a polished "sunroom garden." This new second-floor space now helps illuminate a nearby bedroom and bathroom, a mezzanine-type space, and of course, the staircase to the first floor that's desperate for some sun.

· A Historic House in Taiwan with a Central Sunroom. [Design Milk]
· All Renovations posts [Curbed National]