clock menu more-arrow no yes

Filed under:

What Happens When Two Artists Make a Raw Warehouse Home

New, 1 comment

When the mixed media artist James Powditch and his graphic designer wife Diane Adair first laid eyes on their future home, it was a warehouse shell with a roller door and windows on just one side of the vast space. "About 80% of the building was just beautiful high, clear space ready to fill," Powditch tells the Design Files. And fill it they did: the raw concrete walls are now hung with floor-to-ceiling assemblages of contemporary art and vintage cinema posters, and the living room contains a mix of industrial decor and vintage furniture, with the odd sculpture—like a blue toy truck—thrown in for effect.

The couple, who were lucky enough to have architect friends to help them convert the 3,500-foot warehouse into a home for a family of four, suspended a concrete slab, supported by pillars, above the ground floor. They built an internal courtyard with a lush garden and an art studio for Powditch, who has won a number of art prizes. The second floor contains four bedrooms and a striking cantilevered mezzanine that overlooks the dining area.

Powditch tells the Design Files that "the building reflects my aesthetic through a sense of logical order, raw materials, reuse and layering – a throwback to my years as a set builder, and my own work now." Photos, below:

· Australian Homes: James Powditch and Diane Adair [The Design Files]
· All Artist Abodes posts [Curbed National]