clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Industrial Glass Box is the Most 'Incremental' of Design Studios

With just $28,000 Indian architecture firm Anthill Design built this Pavilion of Incremental Form, a graphic designer's studio slotted amongst the crush of buildings, concrete plinths, and greenery of Ahmedabad, India. The structure itself is simple: a "slender steel exoskeleton," as the architects describe, concrete shells for the roof, and glass walls that "seamlessly" mesh the indoors and outdoors, using "the exterior boundary walls of the plot to generate an interiority." The incremental point refers to the structure's foundation; the client, a graphic designer, requested that the studio be built to be expanded, so the foundation is sturdy enough to allow the promise of an additional two stories. "This idea of incremental growth is central to the formal strategy of the project," the architects write. "The detailing of the structure reflects this open-endedness."

As far as weather-proofing goes, let's refer to the archibabble:

"A handcrafted wooden rain screen will sit on the upper panels of the structure on three faces of the pavilion. In addition to being a secondary skin, it will also act as protection from glare and lashing rain."

· Pavilion of Incremental Form [Architizer]
· All Glass Houses [Curbed National]