clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Inside Shigeru Ban's Kid-Centric Cardboard Community Center

Add this donut-shaped community center for the children of Fukushima, Japan, to Pritzker-winning architect Shigeru Ban's staggering list of impressive relief projects. First commissioned after the original structure was destroyed by the earthquake in 2011, the LVMH Community Center wraps around a circular courtyard, with a lattice work of cardboard support beams (no surprises there,) a series of photovoltaic panels scattered across the slightly canopied, angled roof, and a very zen single sapling at the center. On all sides, glass doors open into sunny little classrooms lined in bookshelves and hanging vegetable gardens grown by locals. Find a few more photos, below, then head over to Design Boom for the full story.

· Shigeru Ban's LVMH community center for the children of fukushima [Design Boom]
· All Shigeru Ban coverage [Curbed National]