clock menu more-arrow no yes

Filed under:

17th-Century Manor and Modern Addition Get Along Just Fine

New, 1 comment

Perhaps inspired by the many sexy updates applied to beautiful, crumbling architecture (particularly notable in the form of breakfast nooks), London studio Jonathan Tuckey Design added this glassy kitchen seating area to the so-called Yew Tree House family home in The Cotswolds, England. In order to leave the original 17th-century stone structure as untouched and "respected" as possible, the glass box of a new extension is practically invisible from street view.

"We wanted the extension to be 'a space in between' the garden and the original house," explains the team. "In the day, the glass reflects the garden, and appears to almost melt into it, and at night the extension illuminates the stone wall and the glass facade almost disappears."

· Jonathan Tuckey Design adds glazed extension
to Grade II-listed Yew Tree House [Dezeen]
· Nine Times Crumbling Buildings Got Glassy, Sexy Updates [Curbed National]
· Clearly, This Breakfast Nook was Inspired by the Apple Store [Curbed National]