Bálint Jaksa via ArchDaily"> clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Renovated Apartment Comes with Two Staircases to Snug Attics

All photos by <a href="https://www.behance.net/balintjaksa">Bálint Jaksa</a> via <a href="http://www.archdaily.com/774182/the-house-of-the-postmaster-kissmiklos">ArchDaily</a>
All photos by Bálint Jaksa via ArchDaily

Originally belonging to the postmaster of Mátraszentimre, Hungary, this 1,600-square-foot apartment made of stone and pisé eventually got passed along to his great-niece, who recently renovated the place with the help of local firm Kiss Miklos. The revamped space pays tremendous tribute to its first owner: postcards, for instance, now line the walls in the bedrooms, and vintage accessories like an old telephone and a filing cabinet also sit the entrance.

The designers also incorporated playful, upcycled furnishings like colander lamps in the kitchen and angular desk lamps atop the horizontal ceiling beams. However, the most interesting features have to be the two striated staircases—one larger one in white and another more precarious, ladder-like one in black—leading up to snug, light-filled attic mezzanines.


· The House of the Postmaster / kissmiklos [ArchDaily]