clock menu more-arrow no yes

Filed under:

This Angular Swedish Cabin is Covered in Puzzle Factory Wood

Set in the idyllic Swedish countryside, this placid wooden summer home has the soul of a treehouse, i.e. there's a lot of climbing involved. Built by Stockholm-based architect Leo Qvarsebo for his family, the triangular home features a sloping front façade, which transforms into a climbing wall via a rope attached to the roof. The ascent is echoed inside, where a set of narrow stairs begin at the spacious bottom-level kitchen and living room, and then weave past a few mezzanine areas to reach Qvarsebo's bedroom at the peak.

The entire interior— walls, ceilings, staircases, built-in furniture—is lined with birch plywood acquired from a closed-down puzzle factory. The pale palette is brightened further by the home's multiple large square windows. And in the night time, one such window grants Qvarsebo's wish of "a bedroom beneath the stars."


· Leo Qvarsebo designs himself a triangular
summer house in the Swedish countryside [Dezeen]