Dezeen"> clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Minimalist Thai Retreat Comes Dressed in Reclaimed Wood

Photo by Luke Yeung via <a href="http://www.dezeen.com/2015/04/22/swiss-tropical-house-slatted-timber-screens-shade-poolside-bang-saray-thailand-architect-kidd/">Dezeen</a>
Photo by Luke Yeung via Dezeen

Over in the fishing village of Bang Saray, Thailand, a Swiss family has found their own tropical paradise in the form of a simple, pavilion-style home highlighted by a wrap-around recycled hardwood screen. Bangkok-based firm Architectkidd used a few thin slabs of reinforced concrete as the floors and roof, enclosing the open first floor living, dining, and kitchen areas with steel-framed glazing. The second floor houses a linear block of five bedrooms, each of which opens into a narrow balcony shaded by the timber screen.


· Slatted timber screens shade poolside residence in Thailand by Architectkidd [Dezeen]