Fotohaus via Stonewood Design"> clock menu more-arrow no yes

Filed under:

This 17th-Century English Barn Hides a Modern Gallery

New, 1 comment
All photos by Craig Auckland / <a href="https://www.fotohaus.co.uk/architectural/photographer/index.php">Fotohaus</a> via <a href="http://www.stonewooddesign.co.uk/projects-arts-pod-gallery/">Stonewood Design</a>
All photos by Craig Auckland / Fotohaus via Stonewood Design

The architects of Stonewood Design faced two challenges when building within a historic 17th-century barn in England's Cotswolds region: restore the barn and the adjacent house while respectfully installing a new gallery for the homeowner's art collection. First, they stripped the barn's past renovations to reveal its original stone walls and wooden structure. Then they designed the new room—called the Pod Gallery—to cantilever from the attached house into the barn. This allows the gallery, which doesn't touch the barn's walls, roof or floor, to seemingly hover in mid-air, an eerie effect amplified by the space's coloring and lighting. The floating room's bright-ochre and white hues contrast heavily against the darker barn.



Pod Gallery [Stonewood Design]
Bare-Bones Barn Loft in Slovenia Looks Surprisingly Livable [Curbed]
An Otherworldly Barn-Turned-Home Touches Down in Michigan [Curbed]