clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Pixelated Panels Sheath Spacious New Student Film Center

A cavernous space big enough to house an IMAX screen, the 15,000-square-foot Brooklyn warehouse that WASA Studio converted into a student workspace instead draws attention to a series of smaller screen. Subdivided into separate screening rooms, sound stages and production labs, the new home of Pratt Institute's film lab offers students access to the multiplicity of specialized spaces required for modern film production, yet maintains an airy, open environment with 23-foot-high ceilings, free-span trusses and zones of interaction and engagement. An enclosed screening room sits center stage inside the new studio, wrapped in a perforated metal panel patterned after the DNA of digital filmmaking, the pixel. The dark, industrial ceiling, boasting original ductwork, recalls the room's original purpose as the university bookstore and art supply store. Designed by a team that includes a few Pratt alumni, it's a stylish example of an architectural reboot.

The Architectural Inspiration Behind Pentagram's Rebranding of the New School [Curbed New York]
Cornell Tech Campus Unveils New Looks at Start-Up Incubator [Curbed New York]