clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Dramatic Office Revamp Highlights Incredible Concrete Vaults

When renovating a storage space in a historic building on Boston's Newbury Street, the architects of local firm Touloukian Touloukian made a striking discovery: a concealed ceiling of concrete beams and vaults, arrayed with rhythmic precision. They left the concrete exposed and carefully placed LEDs to accentuate its sculptural character and highlight its texture. While the ever-present vaults visually connect the office, they also present an acoustical challenge: hard curved surfaces easily reflect sound. Many countermeasures—carpeting, fabric wall panels, furniture, and painted gypsum walls—help alleviate noise levels, keeping the office rugged but serene.

· 38 Newbury Street [Architizer]
· This New Shipping Container Office is Handsomely Off-Kilter [Curbed]
· This is What Happens When Architects Set Up Shop in a Magnificent 16th-Century Baroque Church [Curbed]