Contemporist."> clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Tour a Nearly Windowless House Still Filled With Natural Light

New, 3 comments
Photos via <a href="http://www.contemporist.com/2015/09/09/have-a-look-inside-this-hidden-house/">Contemporist</a>.
Photos via Contemporist.

There's an exciting play of volumes, opacity, and public-privates space in this so-called "Hidden House" in Tel Aviv, Israel. For one, the cube-shaped residence is totally closed off on three sides, except an uninterrupted glass wall that runs along the rear side of the house, parallel to a pool. This strip of transparency gives the ground floor a lightness compared to the heavy, private upper floor held up with slim iron columns. "We asked for it to be opaque looking but not to prevent the rooms from being filled with light", the architects Dan and Hila Israelevitz told Contemporist.

Through strip windows running around various sides of the house, the design team achieved just that, while maintaining a stern opacity with the dark cladding and intricate wooden trellises. For a structure set on a simple square plot, this home certainly juggles a few tricky requirements.


Have A Look Inside This "Hidden House" [Contemporist]