clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Renovation Reveals Barcelona Apartment's Classic Charms

A sad plasterboard ceiling hid classic Catalan vaults in this apartment in Barcelona's Poblenou neighbourhood. Which is why one of the first things designers at local firm Cavaa Arquitectes did when they renovated this apartment, was to expose the traditional Spanish ceiling. They also opened up a communal courtyard area towards the back of the house. An existing brick wall was replaced with floor-to-ceiling windows. What was previously a dark, dingy setting is now flooded in natural light, giving the kitchen and dining area a new lease of life. The window frames, as well as shelving, are crafted from a natural pine that compliments the ruddy masonry of the arched ceiling. Have a closer look!

Cavaa Arquitectes exposes vaulted ceiling inside revamped Barcelona apartment [Dezeen]
A Charming Barcelona Pad Built From the Bones of a '30s Dairy [Curbed]
An Art Nouveau-Era Flat in Barcelona Gets a Groovy Update [Curbed]