clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Renovated Swedish Loft Masters Understated Charm

For its first residential project, Stockholm practice NOTE Design Studio renovated a 2,150-square-foot loft in the city's Södermalm district with a similar sensibility as it approaches its furniture and decor designs—that is to say clean but exuberant. The project was an exercise in "rejecting white" and as such, the whole place has been redone in a most calming palette of muted blues, pinks, beiges, and greys.

As Dwell explains, the aesthetic is further highlighted by furnishings designed by the studio, such as minimalist pillows and a striking blue table with overlapping surfaces. Other key features include built-in storage that runs from the kitchen to the living room and a sculptural fireplace. It's all pretty cozy—or "hyggeligt" as one might say.

There's Not a Single White Surface in This Comfy Stockholm Loft [Curbed]
12 'Hygge' Ideas to Inspire Your Coziest Winter Ever [Curbed]