clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Light-filled extension creates a lovely gallery space in London home

The kitchen becomes the home’s heart

This lovely renovation in London by architect Neil Dusheiko for his father-in-law is not only a very generous gift, but a master class in how to create a light-filled space that is at once thoughtful, livable, and worthy of displaying a collection beautiful objects like ceramics, glassware, and framed art.

The Gallery House, as it’s called, started as a traditional Victorian that has now been extended on the ground floor and above, where an unused roof space is now a lofted bedroom and bathroom. The former involved overhauling the kitchen and adding additional space along the side, which now boasts a fully glazed skylight with timber rafters and built-in gallery shelves made of oak. A large glass window with built-in seating and a pivoting glass provide additional illumination as well as access to the garden.

A neutral palette consisting of natural hues from the reclaimed brick floors, warm wood, grey cabinetry, and olive green tiles making up the back splash establish a calming environment that continues to the front of the house, where a picture wall and additional shelves exhibit more of the architect’s father-in-law’s wares.

Via: Dezeen