clock menu more-arrow no yes

Filed under:

1930s Bauhaus apartment gets gorgeous renovation in Tel Aviv

New, 2 comments

The compact flat has a unique triangular floor plan

White-walled living room faces curving wall with French-style doors that open onto a balcony. The floor is tiled in a graphic pattern of yellow, orange, and brown hues. Spare, modern furniture populates the space.
The living room faces the building’s ship-like curve.
Photos by Gidon Levin via Dezeen

This gorgeous apartment renovation in Tel Aviv highlights the Israeli city’s major collection of Bauhaus and International Style architecture, the largest in the world. Located in a 1930s building reminiscent of a ship’s curving bow, the 70-square-meter (approximately 753 square feet) flat was refurbished and upgraded by interior designer Maayan Zusman and architect Amir Navon, who wanted to preserve its history while outfitting it with contemporary touches.

The triangular layout of the compact two-bedroom home was largely kept in tact, even with the addition of a second bathroom. The living room is set in the curve of the building, with the open kitchen sitting behind it, and beyond that, the master bedroom nestling in the right corner of the floor plan. A smaller triangle-shaped bedroom sits across the hallway. Its narrow corners form a tiny bathroom on one side and a small study nook on the other.

The most striking feature of the home, however, is the geometric floor tiling patterned in hues of yellow, orange, and brown. Original to the space, they were carefully removed during the renovation and relaid in a uniform pattern, offering a surprising contrast against the otherwise all-white walls. Another lovely detail is the tempered glass that forms the walls of the bedrooms that face the corridor, allowing light to filter through.

Though space is limited, the team managed to make use of each nook and cranny and also incorporated built-ins effectively: The master bedroom’s bathroom is separated from the room by sliding glass doors, while the second shower is squeezed into the narrowest corner of the house. A wrap-around balcony adds a welcome dose of the outdoors.

Via: Dezeen