clock menu more-arrow no yes

Filed under:

1960s Taiwanese home gets a bright and airy renovation

New, 2 comments

So breezy

Interior shot of first floor living room with wall of glass doors opening onto a patio planted with trees. The floor is concrete, with wood paneling on the ceiling, white walls, and a wall of built-in shelving. Sparsely furnished.
The team decreased the interior space to increase the outdoor space.
Photos via Dezeen

This impressive renovation of a Taiwanese home built in the 1960s creates breezy, open spaces that effortlessly connect to the outdoors. Helmed by local firm Soar Design Studio in collaboration with architect Tien-Chu Chen, the project, called Wabi-Sabi House, involved decreasing the interior space in order to expand the patio and balconies, effectively bringing the outside in.

This meant knocking down a wall and installing pivoting, glazed doors that open onto a garden, or adding a deck that begins outside and extends inward with sliding glass doors separating the zones while simultaneously joining them. An open-plan first floor comprising the kitchen, dining area, and lounge facilitates this flow.

On the upper floors, deep balconies—featuring a similar indoor-outdoor deck as on the first floor—promote air circulation, while a double-height void punctured with windows allows light to filter down through the house and provides a point of interaction between the parents’ and children’s rooms.

Concrete, wood-paneled ceilings, built-in shelving and storage units, and the building’s original brick facade create a home that’s warm, sleek, and modern. Have a look below.

Via: Dezeen