clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Converted Warehouse Becomes Light-Filled Loft With Soaring Covered Courtyard

Timber, steel, and glass; oh my

Seems we're constantly ogling new loft conversions these days: architects the world over are transforming old industrial structures for clients who love the light-filled, open-planned spaces' old bones.

But this is the second such conversion we've seen lately in Fitzroy, Australia, a suburb of Melbourne. Masterminded by Victoria-based firm architects EAT, the designers carved this loft home for their clients—a young family—out of a timber-and-steel former warehouse. Unlike other converted lofts, this one features a unique interior covered courtyard, which has become a double-height sunroom of sorts, capped with a pitched glass roof.

Clocking in at 250 square meters (about 2,690 square feet), the Fitzroy Loft encompasses two stories, with common areas, like the living room and kitchen, on the first level and more private ones on the second. Upper floor areas, like a study, bedrooms, and a bathroom, are connected via a skywalk that spans the double-height lower level rooms below.

architects EAT renovates brick warehouse to spacious loft in australia [Designboom]

Gorgeous 1800s Warehouse, Once a Jam Factory, Becomes Sunny Home [Curbed]

Tour a French Family's Absurdly Chic Warehouse Conversion [Curbed]