clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Revamped 1950s Farmhouse Includes Sleek, Black-Metal Extension

New, 1 comment

The picturesque addition is in The Netherlands, natch

We've seen our fair share of renovations, additions, and converted barns, but this gabled, black, pre-weathered-titanium-clad extension to a barn on the grounds of a circa-1950s farmhouse in the Dutch city of Aalten deserves some sort of prize.

Masterminded by Amsterdam-based architecture studio Bureau Fraai, the 195-square-meter (about 2,098 square feet) project encompasses a 42 square-meter (that's 452-square-foot) gabled annex meant to provide greater connection between the original structure and the new.

Inside the addition, exposed timber "scissor" framing—a nod to the local design vernacular and regional barns—and whitewashed walls give the interiors a zen vibe. Custom cabinetry in a light wood and pitched skylights overhead help, too.

Barn Living Aalten [ArchDaily]

Eco-Conscious Converted Barn Becomes Rustic, High-Tech Summer Home [Curbed]