clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Urban Bungalow Combines Concrete, Glass, and Wood Screens

It's an oasis for a family in Singapore

This asymmetric bungalow made of concrete, glass, and wood rises behind a bus stop at a bustling intersection in Singapore. Though it looks like no other structure in the neighborhood, the modern home by Aamer Architects features an off-kilter roof, massive window walls, an open-air plan, and unique, geometric veil-like teak screens from Bali that make it an inviting sight in an otherwise urban environment.

Natural light floods the double-height living room, which opens onto a deck, garden, and swimming pool. The second floor is home to three bedrooms and a mezzanine study that hovers just above the living area. The master bedroom occupies the bright attic below the steep-pitched, overhanging roof, where the combination of raw concrete and delicate wood screens provides both coverage and access to views of the city surrounding the home. Take a look around.