clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Midcentury beauty gets sleek refresh and update

New, 1 comment

Located in the Hoggs Hollow neighborhood of Toronto

A home characterized by broad, horizontal lines and a flat roof, the dwelling comprises multiple rectangular volumes that appear stacked.
The renovation added a second floor and a slight expansion to the ground floor.
Photos by Ben Rahn/A-Frame Studio via Dezeen

A midcentury modern house in Toronto has received a sleek refreshment thanks to local firm Superkül. Renovated and extended, the family residence now includes a second floor and a slightly larger ground floor, which respects the original home’s footprint. Still, the four-bedroom expertly combines the old and new to create a surprising, contemporary space.

Characterized by broad, horizontal lines and a flat roof, the dwelling comprises multiple rectangular volumes that appear stacked. A mix of materials including wood, brick, glass, concrete, and steel are found throughout the various split-levels, adding a dynamic yet cozy feel to the otherwise gallery-like program.

On the first floor are an open-plan living room with floor-to-ceiling windows, a double-sided fireplace that separates that space from the all-white kitchen, an ensuite master bedroom, den, and study. The second floor holds three children’s rooms, a long corridor that doubles as a library, bathroom, and access to a roof deck. Out back are an ipe wood deck and a manicured garden. Have a look.

Via: Dezeen