clock menu more-arrow no yes

Filed under:

1930s chicken coop is now a pine-clad artist’s studio

Designed by Berlin firm Büros für Konstruktivismus

A simple gable structure with tiled roof and concrete body with blue door sits among trees.
Chicken coop or artist’s studio?
Photos by Martin Eberle via Dezeen

This renovation just might be the most design-forward transformation of a chicken coop ever.

Located on the grounds of a home in Berlin, the post-World War II-era structure was redesigned by local firm Büros für Konstruktivismus to become an artist’s studio.

Hühnerhaus, or German for “henhouse,” retains the patina of its aging exterior and its original shape, leaving it to blend in among its overgrown site.

But the interiors tell a different story. Now clad in a light pine, the space is bright and open, with polished concrete floors and a balconied attic space beneath the gabled roof that was formerly used as a shelter for pigeons. A blocky staircase with built-in storage cubes provides access to this area.

Other features include two large side windows, a large triangular window under each end of the eaves that are covered by hinged shutters, and the original chimney and steal beams that have also been covered in the same timber found throughout the interiors.

What do you think, would you spend your days making art in a former chicken coop?

Via: Dezeen