clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Blocky concrete home hides an airy second level

The “basement” gets plenty of sunlight

Concrete house against blue sky Photo by Omri Amsalem courtesy Gottesman Architecture

Here at Curbed, we appreciate a well-designed concrete home, and this Tel Aviv house is no exception. Designed by Israeli architect Asaf Gottesman with help from Tel Aviv firm GSArch, the Postscript House is Gottesman’s first residential project in more than a decade and he made up for lost time with a stunner of a residence that’s deceptively simple.

Designed for a family with four children, the Postscript House is equal parts practical and ingenious. The architects built the house into the landscape’s gentle slope, which allowed them to play with perspective. From the west, the house appears to be a single floor. Viewed from the east, it reveals a second lower story that looks out onto the garden.

Concrete house with pink trees in front Photo by Omri Amsalem courtesy Gottesman Architecture
Dining room with glowing light Photo by Omri Amsalem courtesy Gottesman Architecture

The home unfolds on two levels, with the main floor playing host to the living room and master bedroom. Downstairs, each of the kids gets a bedroom suite that looks out onto the garden.

Living room sofa Photo by Omri Amsalem courtesy Gottesman Architecture

The architects kept the house intentionally minimal with a stark light interior that complements the blunt facade. Gottesman says the house is meant to reflect its owners’ style, which he describes as “informal” but “clutter-free.” Now that’s an aesthetic we can get behind.

Bedroom that overlooks pool Photo by Omri Amsalem courtesy Gottesman Architecture