clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Cool Norwegian cabin sports mismatched roofs

Each space in the home has its own distinct exterior cladding

Norwegian cabin with mismatched cladding Photos by Tom Auger via Dezeen

This eye-popping cabin on a Norwegian mountainside was designed to look like four separate buildings huddled in a row. Created by Oslo-based architects Rever & Drage, the Cabin at Troll’s Peak is composed of four sequential spaces that answer the needs of the clients—an active ski-loving family—as they come back from a day of outdoor sport. Each space was built with a distinct architectural technique and facade.

Norwegian cabin with mix-n-match facade

The family first enters through the transparent garage module, built with exposed timber beams and clad in clear polycarbonate. The room’s ample space affords a place to drop their gear before advancing. The second space holds the laundry room, bathroom, and kitchen. Its dark green tar-based paint and narrow windows give it a more private feel—a utilitarian space for undressing and refueling.

The next room is the lounge, which most closely resembles a traditional house in its external style, and features a large panoramic window facing the mountain ridge to the east. The final space, on the north-most end of the house, appears architecturally oldest and holds the main sleeping quarters. Built with a medieval timber technique, the space also has a large window for watching the northern lights.

“The outside composition is that of a traditional row farm, where buildings with different functions and different construction techniques are arranged in a line corresponding with the dominant direction of wind,” said the architects.

Via: Dezeen