clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Moody apartment renovation is all about natural materials

New, 1 comment

The Taiwanese apartment was designed by KC Design Studio

Photo of open kitchen with vaulted brick ceiling, wood sliders covering the dark cabinets, and bronze island.
The renovation combines the sleek aesthetic of modern design with the rough-hewn quality of natural materials.
Photos by Hey!Cheese via Yatzer

This surprising apartment renovation in Xiandian District, in New Taipei City, Taiwan, combines the sleek aesthetic of modern design with the rough-hewn quality of natural materials, creating a home that feels both vintage and new.

Designed by Taipei-based interior design firm KC Design Studio for a couple and their small child, the 125-square-meter, or 1,345 square feet, home is characterized by two parallel sections rendered in a dark and natural color palette.

In the main living space, vaulted brick panels appear to float from the ceiling while steel beams that have been fireproofed add texture to the space. Here, an open kitchen features dark cabinetry that can be concealed with sliding wood-paneled doors and an island clad in bronze door fronts and topped with a sleek counter. Walls are gray plaster, and the floors polished concrete.

The transition into the private quarters is marked by parquet flooring that also clads portions of the ceiling. In other parts, in both the master bedroom and kid’s room, traditional wood paneling in white creates contrasting zones delineating the beds, for example, or the dressing room, from the rest of the dark program. Have a look.

Via: Yatzer