clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Lush and colorful apartment complex embodies California cool

A tourist trap turned homey

Living room with red couch and fireplace Photo: Commune Design

Hollywood hasn’t historically been the kind of place that people describe as neighborhood-y. Sure, it’s technically a neighborhood (plenty of people live there) but it’s like living in New York’s Times Square or London’s Piccadilly Circus—the tide of tourists never really ebbs.

That’s changing, though. Over the last few years, the central stretch of Los Angeles has begun to transition from a tourist trap to a livable neighborhood. Recent proof is El Centro, a new residential development designed by LA-based studio Commune that sits on the busy corner of Hollywood and Argyle, just steps away from the Hollywood Walk of Fame.

Photo: Commune

The red brick complex stretches for an entire block and includes, studios, multi-bedroom apartments, lofts, penthouses, and individual bungalows. The spaces feature simple but stylish touches like oak flooring, bronze-brushed fixtures, and large windows. The common spaces are especially satisfying, with an earthy, rusty-chic palette that designers say were inspired by the colors of Southern California. SoCal flora also appears to feature prominently with a charming cacti ensemble at the entrance and lush landscaping surrounding the outdoor spaces.

Outdoor seating with twinkle lights Photo: Commune

Residents are shielded from the the bustle of the street thanks to fancy shared amenities like a salt water pool, rec room, yoga studio, and a community co-working space, which means you can write your screenplay in relative peace.

Communal sitting area with orange chairs Photo: Commune
Living room with geometric rug and modern furniture Photo: Commune
Photo: Commune